Acud.it - Portal d´humor en català - - Veient acudits > matrimoni catolic;. Continguts:


Twitter
CercadorsGoogle
Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb

JRMora
Publicitat
Firefox

 @cud.it > acudits > matrimoni catolic

A favor del permetre el matrimoni entre catòlics.

Estic completament a favor del permetre el matrimoni entre catòlics.

Em sembla una injustícia i un error tractar d'impedir-se'l.

El catolicisme no és una malaltia. Els catòlics, malgrat que a molts no agradin o ens semblin estranys, són persones normals i deuen posseir els mateixos drets que nosaltres, com si fossin, per exemple, informàtics o homosexuals.

Sóc conscient que molts comportaments i trets de caràcter de les persones catòliques, com la seva actitud gairebé malaltissa cap al sexe, poden semblar-nos estranys als altres. Sé que fins i tot, de vegades, podrien esgrimir-se arguments de salubritat pública, com la seva perillós i deliberat rebuig als preservatius. Sé també que moltes dels seus costums, com l'exhibició pública d'imatges de torturats, poden incomodar a alguns. Però això, a més de ser més una imatge mediàtica que una realitat, no és raó per a impedir-los l'exercici del matrimoni.

Alguns podrien argumentar que un matrimoni entre catòlics no és un matrimoni real, perquè per a ells és un ritual i un precepte religiós davant el seu déu, en lloc d'una unió entre dues persones.

També, atès que els fills fora del matrimoni estan greument condemnats per l'església, alguns podrien considerar que permetre que els catòlics es casin incrementarà el nombre de matrimonis per "el què diran" o per la simple recerca de sexe (prohibit per la seva religió fora del matrimoni), incrementant amb això la violència en la llar i les famílies desestructurades. Però cal recordar que això no és una mica que ocorri només en les famílies catòliques i que, atès que no podem ficar-nos en el cap dels altres, no devem jutjar les seves motivacions.

D'altra banda, el dir que això no és matrimoni i que deuria ser cridat d'altra forma, no és més que una forma una miqueta perversa de desviar el debat a qüestions semàntiques que no vénen al cas: Encara que sigui entre catòlics, un matrimoni és un matrimoni, i una família és una família.

I amb aquesta al·lusió a la família pas a altre tema candent del que la meva opinió, espero, no resulti massa radical: També estic a favor de permetre que els catòlics adoptin fills.

Alguns s'escandalitzaran davant una afirmació d'aquest tipus. És probable que algun respongui amb exclamacions del tipus de "Catòlics adoptant fills? Aquests nens podrien fer-se catòlics!".

Veig aquest tipus de crítiques i responc: Si bé és cert que els fills de catòlics tenen molta major probabilitat de convertir-se al seu torn en catòlics (al contrari que, per exemple, ocorre en la informàtica o l'homosexualitat), ja he argumentat abans que els catòlics són persones com els altres.

Malgrat les opinions d'alguns i als indicis, no hi ha proves evidents que uns pares catòlics estiguin pitjor preparats per a educar a un fill, ni que l'ambient religiosament esbiaixat d'una llar catòlica sigui una influència negativa per al nen. A més, els tribunals d'adopció jutgen cada cas individualment, i és precisament la seva labor determinar la idoneïtat dels pares.

En definitiva, i malgrat les opinions d'alguns sectors, creo que deuria permetre-se'ls també als catòlics tant el matrimoni com l'adopció.

Exactament igual que als informàtics i als homosexuals.


Els drets dels continguts d'aquesta plana d'humor es regeixen segons la llicència Creative Commons. Alguns continguts són extrets d'altres autores en aquest cas els drets són propietat seva. Si considereu que algun contingut vulnera els drets d'autor feu-ho saber a acudit(a)rigola.cjb.net i seran retirats.
Aquest web està fet a mà, i el codi generat integrament per Oriol Rigola i Díaz
PageRank™ por www.PageRankMania.com
Rigola.Cat
humor